Πληροφορίες
DEMO    
F.A.Q.
ΝΕΑ ΕΚΔΟΣΗ
Ιστορικό
Νομοθεσίες

Πρόγραμμα διαστασιολόγησης τμημάτων κατασκευών από Ωπλισμένο σκυρόδεμα - Ευρωκώδικας 2

RUNET
Προϊόντα
Υποστήριξη
Λήψεις
Νέα
Τιμοκατάλογος
Αγορά
Επικοινωνία
Επιλογή χώρας
BETONexpress - Συνηθισμένες Ερωτήσεις (F.A.Q.)

Πως μπορώ να αλλάξω στο πρόγραμμα το Εθνικό προσάρτημα;

Στο κυρίως μενού του προγράμματος Ρυθμίσεις/Καθορισμός γλώσσας, θα πρέπει να αποεπιλέξετε την επιλογή National Annex NAD... και στην συνέχεια στο μενού Παράμετροι/Ευρωκώδικες και Εθνικά κείμενα, αφού ξεκλειδώσετε επιλέξτε το Εθνικό προσάρτημα που επιθυμείτε
.


Πως μπορώ να αλλάξω στο πρόγραμμα το Εθνικό προσάρτημα του Ευρωκώδικα από το Ελληνικό στο Κυπριακό;

Στο κυρίως μενού του προγράμματος Ρυθμίσεις/Καθορισμός γλώσσας, επιλέξτε
Κυπριακή έκδοση NA-CYS:2010 και στην συνέχεια στο μενού Παράμετροι/Ευρωκώδικες και Εθνικά κείμενα, αφού ξεκλειδώσετε επιλέξτε ως Εθνικό προσάρτημα Κύπρος CYS”.


Πως μπορώ να αλλάξω το μέγεθος των χαρακτήρων στα γραφικά του σκαριφήματος;
Στο μενού [Εκτύπωση/Διαμόρφωση τεύχους] στην επιλογή "Γραφικά" μπορείτε να αλλάξετε το μέγεθος των χαρακτήρων.


Το παράθυρο Παράμετροι εκτύπωσης του εκτυπωτή δεν εμφανίζεται.
Αυτό συμβαίνει γιατί ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής των windows, δεν υπάρχει. Συνήθως στα windows XP και 2000 όταν ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής είναι εκτυπωτής δικτύου και δεν έχετε συνδεθεί στο δίκτυο ή ο εκτυπωτής σας είναι κλειστός δεν μπορεί να εμφανιστεί. Για να λυθεί το πρόβλημα συνδέστε τον εκτυπωτή ή αλλάξτε τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή με κάποιον άλλο.


Οταν προσπαθώ να εκτυπώσω εμφανίζεται το μήνυμα "Πρόβλημα εκτύπωσης.."
Για να κάνετε προεπισκόπηση του τεύχους θα πρέπει να έχετε έναν διαθέσιμο εκτυπωτή συνδεδεμένο στο μηχανημά σας. Συνήθως αυτό συμβαίνει στα windows XP και 2000 όταν ο προεπιλεγμένος εκτυπωτής είναι εκτυπωτής δικτύου και δεν έχετε συνδεθεί στο δίκτυο ή ο εκτυπωτής σας είναι κλειστός. Για να λυθεί το πρόβλημα συνδέστε τον εκτυπωτή ή αλλάξτε τον προεπιλεγμένο εκτυπωτή με κάποιον άλλο.


Πως μπορώ να αλλάξω τις ρυθμίσεις των παραγράφων στο τεύχος εκτύπωσης;
Στο μενού [Εκτύπωση/Διαμόρφωση] τεύχους στην επιλογή "Διάφορα" ρυθμίζετε τους παραμέτρους της εκτύπωσης των παραγράφων του τεύχους.


Πως μπορεί να αλλάζει η σελίδα μου σε κάθε κεφάλαιο.
Στο μενού [Εκτύπωση/Διαμόρφωση] τεύχους στην επιλογή
"Διάφορα" τσεκάρετε "Αλλαγή σελίδας σε κάθε κεφάλαιο".


Πως μπορώ να αλλάξω κάτι στο τεύχος μου;
Στους υπολογισμούς του κάθε αντικειμένου κατασκευής, στην επιλογή "Τεύχος
up", με το κουμπάκι "Επεξ/σία" μπορείτε να επεξεργαστείτε το τεύχος και να κάνετε μικρές αλλαγές και όχι να εισάγετε ή να σβήσετε γραμμές.
 


Πως μπορώ να προσθέσω ένα δικό μου κείμενο στο τεύχος;
Με το μενού [Τεύχη/Ενθετο κείμενο], μπορείτε να εισάγετε ένα δικό σας κείμενο υπολογισμών. Στο παράθυρο που εμφανίζεται, μπορείτε να πληκτρολογήσετε το κείμενο σας ή να εισάγετε κάποιο αρχείο της μορφής *rtf ή *.txt. Αυτό το ένθετο κείμενο θα συμπεριληφθεί στο αρχείο σας μαζί με τα άλλα αντικείμενα κατασκευής.


Επιλέγω μια διάμετρο οπλισμού 18 mm αλλά το πρόγραμμα υπολογίζει με άλλη.
Για να υπολογίσει το πρόγραμμα την διάμετρο οπλισμού που εσείς επιλέγετε θα πρέπει να τσεκάρετε το κουμπάκι δίπλα στην επιθυμητή διάμετρο. Σε άλλη περίπτωση το πρόγραμμα επιλέγει από μόνο του την διάμετρο οπλισμού.


Στις πλάκες επιλέγω ελάχιστη διάμετρο οπλισμού πλακών 6 mm, αλλά το πρόγραμμα υπολογίζει με 8 mm.
Αυτό συμβαίνει γιατί στους παραμέτρους η ελάχιστη διάμετρος οπλισμού πλακών έχει οριστεί 8 mm. Πηγαίνετε στο μενού [Παράμετροι/Παράμετροι οπλισμένου σκυροδέματος] στις πλάκες και αλλάξτε την ελάχιστη διάμετρο οπλισμού αφού πρώτα ενεργοποιήσετε τις αλλαγές πατώντας το κουμπάκι "κλειστό".


Στους δοκούς επιλέγω ελάχιστη διάμετρο οπλισμού δοκών 10 mm, αλλά το πρόγραμμα υπολογίζει με 12 mm.
Αυτό συμβαίνει γιατί στους παραμέτρους η ελάχιστη διάμετρος οπλισμού δοκών έχει οριστεί 12 mm. Πηγαίνετε στο μενού [Παράμετροι/Παράμετροι οπλισμένου σκυροδέματος] στους δοκούς και αλλάξτε την ελάχιστη διάμετρο οπλισμού αφού πρώτα ενεργοποιήσετε τις αλλαγές πατώντας το κουμπάκι "κλειστό".


Στα υποστυλώματα επιλέγω ελάχιστη διάμετρο οπλισμού υποστυλωμάτων 14 mm, αλλά το πρόγραμμα υπολογίζει με 16 mm.
Αυτό συμβαίνει γιατί στους παραμέτρους η ελάχιστη διάμετρος οπλισμού υποστυλωμάτων έχει οριστεί 16 mm. Πηγαίνετε στο μενού [Παράμετροι/Παράμετροι οπλισμένου σκυροδέματος] στα υποστυλώματα και αλλάξτε την ελάχιστη διάμετρο οπλισμού αφού πρώτα ενεργοποιήσετε τις αλλαγές πατώντας το κουμπάκι "κλειστό".


Στα πέδιλα επιλέγω ελάχιστη διάμετρο οπλισμού πεδίλου 10 mm, αλλά το πρόγραμμα υπολογίζει με 12 mm.
Αυτό συμβαίνει γιατί στους παραμέτρους η ελάχιστη διάμετρος οπλισμού πεδίλων έχει οριστεί 12 mm. Πηγαίνετε στο μενού [Παράμετροι/Παράμετροι οπλισμένου σκυροδέματος] στους δοκούς και αλλάξτε την ελάχιστη διάμετρο οπλισμού αφού πρώτα ενεργοποιήσετε τις αλλαγές πατώντας το κουμπάκι "κλειστό".

 


Σε συνεχή πλάκα και δοκό αλλάζω το μήκος Lo αλλά το μήκος ανοίγματος δεν αλλάζει.
Θα πρέπει να κάνετε κλικ στο κουμπάκι L= για να αλλάξει το μήκος ανοίγματος στη συνεχή πλάκα ή δοκό.
 


 

Revised: Νοεμβρίου 02, 2021.